A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. június 21., péntek

Tejszines gyümölcsleves. ( meggyel és rebarbarával)

 És második nekifutásra, pedig egy gyümölcslevest készítettem! Ebben a rekkenő hőségben, nem is vágyik az ember fia másra, mint egy  tál, jól behűtött gyümölcs   levesre. Hát kell  is  ennél több ?:))))

Hozzávalók: 50 dkg kimagozott meggy, pár szál rebarbara fél cm darabokra vágva, 2 dl tejszín, csipet só, ízlés szerint cukor, kevés fahéj, 2-3 ek étkezési keményítő.

Megmosott és a kimagozott meggyet, felöntjük annyi vízzel, hogy jócskán ellepje vízzel kb 1 l, hozzáadjuk a csipet sót + cukrot + fahéjat +, főzzük kb negyed órát, a vége felé hozzá adjuk a darabolt rebarbarát.( rebarbarának pár perc főzés elég, hogy ne főjön szét). Majd levesszük a tűzről, hozzáadjuk a keményítővel kikevert tejszínt, vissza tesszük a tűzre,  és éppen csak forralunk egyet rajta.Kihűtjük, és hűtőbe tesszük. Tálalásnál pirított mandulával szórtam meg , és citromfővel díszítettem.
                                     Jó étvágyat kívánok hozzá!

3 megjegyzés:

Kati írta...

Hát ez valami csodaszép színű:) Én is kell készítsek a héten:)

teller-cake írta...

Hát én sem vágyom másra...sőt, kicsit leegyszerűsítettem a dolgot ma: egy mély tálba dobtam fagyasztott gyümölcsöt, rá egy kis mézet, felöntöttem tejjel, elő a botmixer...és már iszogattam is a turmix-ebédemet! ;-))) De a rebarbarás leves-csodás azért még lecsúszott volna...;-))

Marka írta...

Csodás lett! :-)