A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. június 20., csütörtök

Meggyes -Pite.


 Egy ,mert megérett a meggy:)) kettő, hogy nagyon szeretjük! Három,  roskadoznak a fákon a már cseresznyére héjazó meggyek,( úgy  ízben,  mint  méretileg is). Környékünkön az utcákban jószerivel csak meggyfák vannak ültetve,(hogy  az éppen arra járó vándor, szomjúságát oltani tudja a nagy melegben, egy pár szem gyümölccsel). Na Mi  jó vándor módjára, minden esti sétánknál, élünk is ezzel a csodás lehetőséggel.:) Teljesen bió, senki nem permetezi őket, és még is, az egészségtől majd ki csattannak, ezek a csodálatos guruló meggy szemek. Első nekifutásra ,ezt a finom pitét készítettem belőle.


Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 15 dkg margarin, 1/2 csomag sütőpor, csipet só, 3 tojás sárgája.

 Töltelék: 50-60 dkg kimagozott meggy, 2 ek étkezési keményítővel elkeverve, ízlés szerint fahéjjal meghintve, és 4-5 ek meggy dzsemmel összekeverve.( most fekete cseresznye dzsemet használtam)

Tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk , majd folpackba csomagoljuk, és a hűtőbe tesszük, minimum fél órára. Deszkán átgyúrjuk, kétfelé vesszük a tésztánkat, kinyújtjuk 20 x 30 téglalappá, és ugyan ekkora tepsibe tesszük. A tölteléket egyenletesen elosztjuk a tetején  , végül a másik tésztánkat is kinyújtjuk és rátesszük. Tetejét villával megszurkáljuk, tojásfehérjével lekenjük, előmelegített sütőben 180 fokon, kb 30 percig sütjük. Tálalásnál porcukorral hintjük meg a tetejét. Eszméletlen finom, nem lehet betelni vele:))




                          Jó étvágyat, és sok sikert kívánok hozzá.               

2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szép, s biztos pont olyan finom is:)

martinelli írta...

Nálunk is nagy kedvenc :)