A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. február 10., vasárnap

Vadas mártás zsemlegombóccal

 A Blogkóstoló 7. Háziasszonya B&B: Anyuci ,Nekem  Évát sorsolta  a  Takarékos konyha:  .blog iróját.

Szeretem Éva blogját,gyakori  vendég vagyok az oldalán.  Sok finomság van  a recept tárában, nekem most erre az ételre esett a választásom. Már amúgy is tervbe volt véve az elkészítése, mert iszonyatosan kívántam,és az idejét sem tudom mikor ettünk utoljára,  így két legyet ütöttem egy csapásra:)) Nálam így készült ez a finomság.
Most főtt marha hússal készítettem, amiből szokásos módon húslevest készítettem, jól bezöldségelve. Majd a megfőtt zöldségeket, (sárga- fehér répa, hagyma, fokhagyma) kiszedtem egy lábasba, annyi húslét öntöttem hozzá, hogy ellepje,izésítettem még egy kis gyömbér, bors, és egy  csipet őrölt szegfűszeggel. Botmixerrel pürésítettem az egészet, és adtam hozzá kevés mustárt,kevés cukrot,és egy kis citrom levet, (ha valaki szereti tejfölt is adhat hozzá, szoktam úgy is készíteni, de nálam ez most kimaradt) brutális finom így is.

Zsemlegombóc: 4 db szikkadt zsemlét apró kockára vágtam,majd  meg pirítottam., kevés tejjel meglocsoltam, 40 dkg liszt, 2 tojás , só, bors, kevés víz, keverékéből nokedli sűrűségű tésztát ki kevertem.Majd hozzá adtam a pirított zsemle kockákat, és egy csokor apróra vágott petrezselymet, majd ezekkel is össze kevertem. Forrásban levő vízben kifőztem a gombócokat. Egy lábasban vajat felhevítettem,és a megfőtt gombócokat megforgattam, pirítottam egy kis ideig.
És már tálalhatjuk is ezt a mennyei finomságot. Jó étvágyat kívánok hozzá.

4 megjegyzés:

heti menük írta...

Nagylányom egyik kedvence a vadas, természetesen zsemlegombóccal. Legutóbb húgom készítette el ezt az ételt, nagyon finom volt. A maradék szaftot a szalonnás-sajtos fánkommal tunkoltuk ki...mennyei ízharmónia:)

Hobbychef írta...

Erre a finomságra szívesen vendég lennék.

Kati írta...

Nagyon guszta, bár én egyszer próbáltam a vadast, de az íze nemigen jött be nekünk.

HajniZoli írta...

Rég nem készítettem vadast, de nagyon jó ötlet a húslevesben főtt zöldségekkel készíteni. Menübe beiktatva:-)