A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. február 13., szerda

Kelt szivek

 Közeledik a Valentin nap, ha nem vágytok különösen nagy dolgokra,készítsétek el ezt a kis kelt szíveket. Mind amellett , hogy mutatós,még finom is. Meggyújtani egy gyertyát,egy pohár finom vörösbor kíséretében,  mellé falatozgatni  ezeket  a kis szívecskéket, és már is egy hangulatos estét teremtünk amit párunkkal eltölthetünk.) a szerelmesek napján)

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 3 ek porcukor, 2 csipet só, 2,5 dl tej, 2 ek tejszín, 4 dkg vaj.

Elkészítése: Lisztet egy kelesztő tálba szitáljuk, közepében fészket készítünk . Belemorzsoljuk az élesztőt,rá öntjük a langyos tejet, mikor felfutott hozzá adjuk a többi hozzá valót, sima tésztává gyúrjuk,  szép  fényesre dagasztjuk. Letakarva hagyjuk pihenni, 20 percet, lisztezett deszkára borítjuk, lazán át gyúrjuk, 10-12 felé osszuk a tésztát attól függően,hogy kisebb, vagy nagyobb szíveket szeretnénk készíteni. Egyenként ki nyújtjuk a tészta darabokat ovális alakúra. és mint a képen látni lehet ,középen hosszában majdnem végig vágjuk a tésztát.Majd elkezdjük mind a két oldalról befelé tekerni a tésztát, kézzel még egy kicsit igazgatunk rajta, hogy megkapja a kellő szív formát.
 Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, egy felvert tojással lekenjük a tetejét, és előmelegített sütőben 190 fokon 25-30 percig sütjük.
                                             Jó étvágyat kívánok hozzá.


7 megjegyzés:

Unknown írta...

Milyen szépek, igazán mutatósak :)

heti menük írta...

Gyönyörű szívecskék! Mint két egymásra hajoló szerelmes! Mit is tehetnénk Valentin-nap a párunkkal, ha nem ezt? Kövessük a szívecske példáját!...:)

gionetta írta...

Édesek ezek a kis szívek! Ötletes formázás!:-))

marisz57 írta...

Nagyon mutatósak! És biztos nagyon finomak is!

HajniZoli írta...

Nem is láttam eddig ilyen formázást, nagyon tetszik. Aranyosak:-)

NYAMMM írta...

NAgyon szépek lettek!

Böbe írta...

Köszönöm lányok!:)))