A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. február 14., csütörtök

Habcsókos rózsa

  Személy szerint Én sem rajongok a Valentin napért, na meg a nagy felhajtásért ami körül lengi ezt a napot! Vallom, hogy nem csak ezen a napon kell szeretnünk egymást, és figyelmesnek lenni egymáshoz, hanem az év 365 napján, apró kis gesztusok sokkal többet jelentenek ,mint az egy napi felhajtás. De hazudnék ha azt állítanám, hogy nem örülök egy kis meglepinek ,mikor  oldalborda valami jelképes  kis aprósággal  meglep. De mivel gasztroblogot vezetek , így azt gondolom nem szabad megfeledkeznem azon olvasói  táboromról sem, akik viszont kedvelik ezt a napot, és kedveskedni szeretnének párjuknak ma estére. Így most őket  arra buzdítom, hogy ezt a brutálisan  finom  habcsókos rózsát (formázás, és a töltelék Limara-tól) süssék, süssétek  meg, ha kaptatok rózsát, akkor viszonzásként, ha pedig nem, akkor annál inkább:))! Annak ellenére, nálunk is Valentin nap  hangulatában telik el majd, a mai esténk! :))

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 6 dkg vaj, 4 ek cukor, 2,5 dkg élesztő, 2 tojás sárgája, csipet só, 2,5 dl tej.

Töltelék: 2 tojás fehérje, 6 ek kristálycukor, 15 dkg étcsokoládé.(vagy dr Otker forró csokis italpor, én ezt használtam, amihez össze morzsolt saját szárítású mentalevelet raktam, isteni:))

Elkészítése: Hozzávalókból szokásos módon kalács tésztát dagasztunk. Míg kell a tésztánk elkészítjük a tölteléket, tojásfehérjét felverjük kemény habbá, amihez  fokozatosan adagoljuk a cukrot  verés közben. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, lazán átgyúrjuk, majd 3-felé vágjuk. Egyenként kinyújtjuk, 20 x 22 cm nagyságúra, és  2 mm vastagságúra,. A tölteléket szintén három felé vesszük, megkenjük vele a kinyújtott tésztát, a csokoládé porból szórunk a tetejére, majd feltekerjük mint a bejglit. Középen végig vágjuk, mint az első  képen látni, vágás felfelé legyen és csiga formára össze tekerjük.Kibélelünk egy 30 cm -es tortaformát sütőpapírral, közepébe tesszük az össze tekert csigát,majd a másik darabot már ott a formában tekerjük köré. A másik két tészta darabbal is ugyan így járunk el,de ezeket már mind a torta formában tekerjük a tészta köré. Hagyjuk így is egy kicsit pihenni kb 20 percet. Végül előmelegített sütőben 30-35 perc alatt 190 fokon készre sütjük.


Jó étvágyat, és egy csodás szerelmi  estét kívánok  kívánok hozzá.

7 megjegyzés:

Kati írta...

De szép lett, és tudom, hogy finom, mert már én is kipróbáltam Limara habcsókos kalácsát:)
És egy kis meglepi tényleg jól esik ezen a napon (is:)).

NYAMMM írta...

NAgyon guszta!

Juditka írta...

Finom lehet:)Sajna mi egymástól távol töltjük a mai napot, mert a páromnak már vissza kellett utaznia olaszo.- ba és így előbbre hoztuk az ünneplést pár nappal.

heti menük írta...

Pontosan! Gondolnod kell a lelkes olvasótáborod tagjaira, akik szeretnék ezzel a finomsággal elkápráztatni Urukat! Köszönöm az ötletet:)

HajniZoli írta...

Szép lett nagyon! Jól esik egy kis odafigyelés mindenkinek:-)

Unknown írta...

Nagyon finom lehet! Szuper mutatós!!!

Böbe írta...

Köszönöm szépen lányok!