A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. február 11., hétfő

Cinkéknek madáretető

Nagyon megtetszett ez az ötletes kis madáretető, mikor megláttam nyomban eldöntöttem ilyet csinálnom kell. Már amúgy sem győztem a labdacs formájú kis golyókat kiaggatni  kertünk állandó vendégeinek, akiknek a száma napról, napra csak nő. Pláne, hogy most odakint  mindent hó borít, a kis éhenkórászok meg óramű pontossággal minden reggel  megjelennek élelem után kutakodva. Persze a kicsi rigókról sem feledkezem meg, mert ők is jönnek szép számmal, nekik meg a fák alá szórom ki a magokat, sőt van mikor, főtt alma, répa, krumpli keverékét   kockázva rakok ki nekik. Annyira szeretem őket, csodálva tudom nézni,  lesni, ahogy csipegetik a finom madáreleséget, a rigók mikor fütyülve dalolnak, nagyapám jut mindig az eszembe, aki még vissza is fütyült nekik mindig, így beszélgetve  velük, és közben mindig azt mondta egyem meg a csöpp szátokat és órákat tudta nézni őket. Na valahogy Én is így vagyok vele. Így most ezzel a megoldással majd minden tujafára kiaggattam egy etetőt megrakva magokkal. És ami még kell hozzá, nagyobb narancsot félbe vágtam, kiszedtem a gyümölcs húsát, három helyen vékony drótot beleszúrtam, rá erősítettem, tetején kampószerűen meghajlítottam.Végül teli töltöttem magokkal.És már aggathattam is a faágakra a kis kerti vendégeknek. Remélem sikerül egyszer lencsevégre kapnom, mikor csapatostul  csipegetik a madáreleséget, mert idáig kudarcba fulladt minden   kísérletem, de nem adom fel!

4 megjegyzés:

Monika írta...

Óóóó!Ilyet ha hazamegyek ,én is csinálok gyorsan!!!!!!Csodás!A madárfotózás rengeteg időbe kerül: lesni őket, és a sok fotóból csak néhány sikerül.Nézz be hozzám,ha van kedved meglesni őket..)

Juditka írta...

Nem győzöm én is etetni őket:)Nagyon jó megoldás,ez a narancskehely:)

krinsz írta...

Klassz lett az új konyhád:) A napokban vettem észre, hogy egy ládában maradt almákra odajárnak a rigók. Tettem ki még nekik:) Nagyon mutatós az etetőd!

marisz57 írta...

Ötletes! És hasznos!