A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. január 10., csütörtök

Provence csirkeszárnyak ,krumpliágyon sütve.


Nagyon finom , ízletes , gyorsan össze dobható ebédünk volt .Alapja,hogy legyen a  háznál sütő zacskónk,és ez a csoda finom, házilag össze állított fűszer keverékünk. Receptjét innen tücsök bogártól hoztam,azóta előszeretettel használom , mindig van kéznél itthon , ebből a keverékből.

Hozzávalók és elkészítése:  1 kg burgonya, 60 dkg csirke szárny. 2 ek Házi ketchup,
3-4 kk fűszer keverék.
Burgonyát körömkefével megsikáljuk,(én héjastól szeretem sütni) majd nagyobb hasábokra vágjuk,1 ek ketchuppal, és 2 kk fűszer keverékkel jól átforgatjuk,bedörzsöljük. A csirke szárnyakat megmossuk,és a hegyes végét ,a húsos rész mögé dugjuk ,szintén ketchuppal és fűszer keverékkel alaposan átforgatjuk,bedörzsöljük.Végül a sütő zacskóba pakoljuk, a burgonyát, tetejére pedig a szárnyakat,a zacskó maradék részét alá gyűrjük,vagy összekötjük.Előmelegített sütőben 190 fokon kb 30 percig sütjük.Én idáig nem igen használtam sütő zacskót, de nagyon megkedveltem, roppant , omlós, ízletes lesz a  benne készült hús.

Provence fűszer keverék:
3 ek rozmaring, 3 ek bazsalikom, 3 ek oregánó, 2 ek menta, 1 ek kakukkfü, 2 kk ánizsmag, 2 kk levendula, 1 kk koriándermag, 3 db babérlevél. (mozsárban összetörve)

                                              Jó étvágyat kívánok hozzá.

4 megjegyzés:

martinelli írta...

Hát én ebből bezabálnék becsületesen, mert nagyon jól néz ki.
Kedves Böbe, kimaradt egy betű a címből.

Böbe írta...

Köszönöm szépen, hát valahogy igy történt nálunk is az elköltése:))
Pótoltam is a hiányzó betűt,köszi,hogy szóltál:)puszi

Juditka írta...

Böbe,ez nagyon guszta!:)
Én is előszeretettel használom a sütőzacskót.

HajniZoli írta...

Krumplival együtt még nem sütöttem, de irtó gusztán néz ki! Megjegyezve:-)