Hozzávalók: 40 dkg liszt, 5 dkg nyirfacukor, 1 csipet só, 6 dkg vaj, 2 dl tej, 1 tojás, 2,5 dkg élesztő,1 vaniliás cukor. 1 csipet fahéj.
Töltelék: 10 dkg marcipán,30 dkg szilva Elkészítése: Kevés langyos,cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.Majd a az átszitált liszthez adjuk a többi hozzávalókkal együtt,és bedagasztjuk a tésztát.Hagyjuk a duplájára kelni,majd lisztezett deszkára borítjuk,lazán átgyúrjuk,három egyforma részre vágjuk.30 cm hosszú,és 10 cm széles csíkká nyújtjuk,marcipánt reszelünk rá.Összehajtjuk,és csiga formára tekerjük,sütőpapirral bélelt 20 cm kapcsos torta formába tesszük.A második és a harmadik, szintén reszelt marcipános rudat a csiga köré tekerjük.Így is hagyjuk 20 percet pihenni a tésztát. Majd az alaposan megmosott szilvát negyedeljük,és csiga sorokat kirakjuk vele.Előmelegített sütőbe 180 fokon 30-35 percig sütjük.Azért tűpróbát végezzünk a közepe nehezebben sül meg.
6 megjegyzés:
Nagyon szép lett! Gratulálok!
Mutatós! Nagyon ügyes vagy! :-))
Nagyon jól néz ki, szép lett!
Köszi szépen lányok:))
Csodaszép lett! :)
Köszönöm szépen, aranyos vagy:)
Megjegyzés küldése