Pavlova torta
Verus játékára,készültem ezzel a tortával,na meg adva is volt hozzá minden.Szomszédnál folyamatosan érik a csodaszép gurulós málna,ami áthajlik a keritésen azt szedhetjük.Élünk is a lehetőséggel! Tojásfehérjém szinte mindig van egy edénybe a hütőben, és mellesleg nagyon szeretjük is:))
Hozzávalók: 6 tojás fehérje, 2dkg cukor, 2 ek borecet,(most alma ecetet használtam) 2 ek étkezési keményitő.3 dl tejszin.Én hullalát használtam,szeretem mert mindig kemény habot tudok verni belőle.
Elkészitése: Fehérjét kemény habbá verjük,kanalanként adjuk hozzá közben a cukrot,végül a keményitőt és az ecetet. Zsirpapirral bélelt tepsire tesszük,kör alakúra formázzuk,közepén egy kis mélyedést csinálunk,hogy legyen hely a tejszin habnak. Előmelegitett sütőbe tesszük,150 fokon 40 percig sütjük,vagy inkább száritjuk csak.Mikor kész, a sütő ajtaját egy kicsit nyissuk csak ki,hogy össze ne essen a tortánk.Igy hagyjuk,mig teljesen ki nem hült.Majd a keményre felvert tejszinhabot ráhalmozzuk,a málna szemekkel megrakjuk a tejszinhab tetejét,és már fogyaszthatjuk is.
3 megjegyzés:
Kedves Böbe!
Még soha nem készítettem Pavlova tortát, pedig nagyon szeretnék....ez a recept igazán nem tűnik nagyon bonyolultnak, mindenképp ki fogom próbálni, köszönet érte! Csodásan szép lett :-))
Ez csodás lett:) Még én sem készítettem és nem is tűnik ördöngősségnek, amilyen egyszerű lehet olyan gyönyörű:)
Verus köszönöm szépen,aranyos vagy!Ne haboz az elkészitésével,rém egyszerü,és irtó finom:))
Zsófi,köszi szépen,és valóban amilyen egszerü,olyan nagyszerü.
Megjegyzés küldése