A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. június 5., kedd

Mákhabos sütemény

Mák habos sütemény





Ezt az isteni,fini süteményt,amit Illéskrisz-től hoztam, aki ugyan úgy mint Én,nagy mák rajongó!:)Köszönöm innen is ezt a fantasztikus süti receptet,amit mondanom sem kell,hogy seperc alatt elfogyott.Esélye nem volt a sütis dobozba bekerüljön:)Aki velünk együtt rajongásig van a mákért,annak kötelező  ki  próbálnia !!:)

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 ráma margarin, 4 tojás sárgája, 2 dl tejföl, 2 ek cukor, 1 mk só,

Töltelék: 4 tojás fehérje, 1 mk ecet, 20 dkg darált mák, 20 dk Porcukkor, 1 citrom reszelt héja.

Elkészítése: A hozzávalókból ,közepesen kemény tésztát gyúrunk .Majd 3-részre osztjuk,fóliába csomagolva,2-3 órára a hűtőbe tesszük. Ez után egyenként 2-3 mm lappá nyújtani,megkenjük olvasztott zsírral.Majd szorosan feltekerjük, 3 db-ra vágjuk,így lesz összesen 9 db tészta roládunk. Vissza tesszük a hűtőbe,míg a töltelék készül. Fehérje habnak felverve,félidőben a cukrot és az ecetet hozzá adjuk,majd lazán beleforgatjuk a mákot. A tészta hengereket  10x25 cm csíkká nyújtjuk majd 2 kanál tölteléket kenünk rá,és feltekerjük,5-6 cm darabokra vágjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon ,10-15 percig sütjük.

4 megjegyzés:

Nyammm írta...

Böbe ez szuper sütemény lehet:) Amiben mák van az nekem jöhet:)

Névtelen írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Böbe írta...

Nyammm! Valóban isteni szuper!:)finom,Én is igy vagyok vele,amiben mák van az jöhet:)

Böbe írta...

Névtelen! elirás korrigálva!:)