Lecsó cukkinivel,bográcsban.
Ezt az ételt Évi játékára készítettem. Ízek és utazások blog írója,felsorolta kedvenc ételeit,abból kellett mazsolázni.Így esett választásom a lecsóra ,mivel nálunk is igen nagy kedvenc.Főleg így a bográcsban készült változata,és most van itt a bográcsolások ideje is:) Ilyenkor ha csak tehetem,ezt az ételt mindig kint készítem el ,mert teljesen más ízt kölcsönöz neki a szabad tűzőn való főzés.Mindig sikert aratok vele,akár baráti,vagy családi körben.
Hozzávalók.1 kg paprika,1/2 kg paradicsom,2 db hegyes erős paprika, 1 nagyobb cukkini,2 nagy fej vöröshagyma,3 ek Zsír,só ,bors, 1 kk vegeta,1 kk cukor, pirospaprika,10 dkg füstölt húsos szalonna,20 dkg kolbász.2 dl viz, mivel bográcsban készül és hamar elfövi a levet amit a paprika enged.
Elkészítése: Paradicsomot ,paprikát alaposan megmossuk,majd felkarikázzuk,cukkinit meghámozzuk,kockára vágjuk.,hagymákat szintén kockázzuk,szalonnát csíkokra vágjuk,kolbászt karikázzuk.Közben a tüzfelelős,már izzíthatja is a bogrács alatt a tüzet.Amibe beletesszük a zsírt ,szalonnát hagymát,és egy kevés vizet .Mikor a szalonnán látjuk,hogy szép piros,rakjuk is rá a karikára vágott paprikát,paradicsomot,fűszereket,ismét egy kis vizet öntünk alá,és fedővel letakarjuk Mikor össze esett a paprikánk,mehet rá a cukkini,kb 10percig főzzük ,végül a karikára vágott kolbászt is hozzáadjuk.Egy pici vizet önthetünk alá ha úgy látjuk ,hogy szükséges.
2 megjegyzés:
Imádom:) Akár bográcsban, akár tűzhelyen, az egyik legfinomabb nyári étel:)
Imádom:) De nálam csak a lájtosabb verzió megy:)
Megjegyzés küldése