A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. április 30., hétfő

mákos,kakaós háromszögek

Mákos,kakaós,háromszögek.
Megfogadtam,hogy nem fogok sokat sürgölődni a hétvégén a konyhában.  No de milyen hétvége, ha nincsen nasi az asztalon.Mondjuk nekünk hét közben is hiányzik:)szeretünk rá,rá nyúlni tv-nézés közben.A mák adva volt,hogy valamit kezdjek vele,és mert irtózatosan szeretem is.Így erre a kelt tésztára esett a választásom,fele mákos,másik fele kakaósnak készült.De természetesen,igény szerint variálható a tölteléke.És ezzel még mindig nem ért végett a sütési időszakomnak,holnap korán reggel sajtos rudakat,és pogikat kell gyártanom.Hivatalosak vagyunk,egy szülinapi kerti partira,kereszt anyám 70-éves lesz.Meglepi az egész készülődés,a húsik már pá colodnak,és kell egy kis ropogtatni való is az asztalra a vendég seregnek:)Receptet és képet majd hozom erről is.

Hozzávalók.50 dkg liszt, 1 tk só,2 ek cukor, 1 tojás, 1/2dl olaj, 3 dl tej, 3 dkg élesztő.

Lekenéshez.1 db tojás.

Elkészítése: Az élesztőt egy kevés langyos tejben megfuttatjuk,majd az összes hozzávalót,a dagasztó gépbe tesszük,hólyagosra dagasztjuk.Letakarjuk,meleg helyen duplájára hagyjuk kelni. Lisztezett felületre borítjuk,kétfelé vesszük a tésztát,lazán átgyúrjuk,majd kinyújtjuk,egy kis olajjal megkenni a tésztát és a tölteléket rászórni.Feltekerjük mint a bejglit szoktuk,és rombusz alakokat,vagy három szögeket vagdosunk belőle.Sütő papírral bélelt tepsire tesszük,hagyjuk itt is kelni 30 percet.Majd felvert  tojással lekenjük a tetejét,és előmelegített sütőbe tesszük ,180 ° fokon kb.30perc alatt megsütjük.

9 megjegyzés:

krinsz írta...

Szeretjük a mákosat, legközelebb sütök ilyet:)

Böbe írta...

Próbáld ki nem fogod megbánni,nagyon szuper a tésztája!

Seffer Lilla írta...

Nagyon guszta!

NYAMMM írta...

Istenien néznek ki:)

Böbe írta...

Köszönöm szépen! Lilla és Nyamm:)És nagyon finom is:)

Notburga írta...

Jól hangzik a recept és persze nagyon mutatós is lett!

Böbe írta...

Köszi szépen:)

krinsz írta...

Szia Böbe, Itt tudlak csak meghívni a blogszülinapi játékba. Remélem, részt tudsz venni, és gazdagítod a receptek tárházát. Várlak szeretettel:) részletek itt:http://ezmegaz-krinsz.blogspot.com/2012/05/egeszseghonap-keszitsd-el-vagy-tedd.html

Böbe írta...

Szia! Köszönöm a meghivást,élek vele:)