A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. október 3., szerda

Szilvalekváros kelt rózsák

Hétvégén reggelire készítettem ezeket a kis cuki rózsa kalácsokat,itt
már egy ideje kinéztem ezt a formázási technikát  nagyon megtetszett.Ugyan már készült nálam rózsa bukta,de más formázással Túros bukta rózsa

A tésztája ugyan az mint a  : Túros bukta rózsa-é
A megkelt tésztát ,lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk  majd egy fánk szaggatóval   kiszaggatjuk.5 vagy 6 korongot egymásra helyezünk,úgy hogy az egyik korong fedje 3/4- ig a másikat. Házi szilva lekvárral lekenjük.
 
Majd szorosan feltekerjük,félbe vágjuk,vágott fele lesz az alja. Az alját kézzel egy kicsit finoman  össze nyomjuk ,és két tenyerünk között egy párszor megforgatjuk,formáljuk.
Sütőpapirral bélelt tepsire tesszük,itt is hagyjuk a duplájára kelni a tésztát.Tojás sárgájával lekenjük,előmelegített sütőben 180-190 fokon sütjük, kb 30 percig.
        Tálalásnál fahéjas cukorral  szórjuk meg a tetejét..

8 megjegyzés:

Seffer Lilla írta...

Nagyon guszta!

krinsz írta...

Nagyon csinik:)

Hankka írta...

Igazán csinosak! :) Nagy kedvenceim a szilvalekvárral töltött kelt tészták, úgyhogy nekem nagyon bejönnek a rózsáid! :)

trollanyu írta...

Dekoratív és a szilvalekvárral isteni lehet, az a kedvenc lekvárom:)

Böbe írta...

Köszi szépen csajok! Valóban nagyon finom,és mutatós is egyben:) Nálunk is most szilvalekvár kerül amibe csak lehet.

HajniZoli írta...

Mutatós, guszta kalácskák! Elképzelem reggelire egy kakaóssal:-)

Mági írta...

Szilvalekvár, kelttészta, nyerő páros és ehhez még hozzájön a remek formázás: gyönyörűséges.

Gabriella írta...

Nagyon csinoskák! ...és szilvalekvárral... hmmm isteni lehet! Nagyon örülök, hogy Neked is megtetszettek ezek a rózsák. :)