De én csak egy magyaros jó paraszt reggelinek nevezem. Ez az Olasz tojásos étel hagyományosan sajttal és zöldségekkel készül, de kedvünkre variálhatjuk is. Mint ahogyan most én tettem😀 Könnyen elkészíthető, és nagyon finom.
Hozzávalók:
6 db tojás, 4 db közepes méretű sárga krumpli, ( kisebb kockára vágni,és kisütni olajban,) pirított hagyma ( kész pirított hagymát használtam, ikeában kaphatót,)ha nincsen, akkor félidőben az apróra vágott vöröshagymát a a burgonyához adjuk és együtt sütjük készre. 5 dkg reszelt parmezáni sajt, karikra vágott házi kolbász ízlés szerint a mennyisége,
A kisült burgonyakockákat egy papírtörlőre szedjük, (leitatjuk a felesleges zsiradékot) A tojásokat egy tálba ütjük és felverjük, hozzáadjuk a sajtot ,kolbász karikákat, pirított hagymát és burgonyát, összekeverjük. Egy serpenyőben kevés olajat felhevítünk, beleöntjük a masszát, fakanál segítségével elsimítjuk egyenletesre, fedővel letakarjuk és lassú tűzön pirosra sütjük, majd egy tányér segítségével megfordítjuk és a másik felét is készre sütjük. Házi csalamádét ettünk hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése