A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2020. július 23., csütörtök

Fehérboros fekete-kagyló




Az egyik legelterjedtebb kagyló, aminek számtalan fajtája van. Fontos, hogy a frissen vásárolt kagyló házának jól kell zárnia, a törött vagy kinyílt kagylót már nem szabad felhasználni. A nyersen vásárolt kagylót még az nap el kell készíteni. Ez a fehérboros változat kifejezetten látványos fogás , akár a karácsonyi menünk részét is képezheti, a vendégek lényűgözése garantált lesz vele. Én ezt az ételt még tavaly december elején készítettem, Francia országban járt látogatásom során. Mivel a helyi piac látogatása ott sem maradhatott ki , helyi hal árusok kínálatát látva, nem tudtam ellen állni a frissen halászott  kagyló vásárlásának. 

Hozzávalók:

1 kg fekete kagyló ( előételként 3 főre, fő ételként 2 főre elegendő mennyiség)
1 db közepes fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg vaj
2 dl száraz fehérbor
1 csokor petrezselyem
1 db citrom
só, fekete  bors (őrölt)

Elkészítése:

A frissen vásárolt  kagylók közül  dobjuk ki  amelyek már ki vannak nyílva. Csak  a zárt kagylókat szabad felhasználni! Viszont nagyon fontos, hogy főzés után a ki nem nyíltakat szintén dobjuk ki! A friss kagylókról minden felesleges dolgot szedjük le, egy körömkefe segítségével  megtisztítjuk folyó víz alatt , majd néhányszor átmossuk. Fontos, hogy közvetlenül a főzés előtt végezzük ezt a műveletet, mert az édesvízben elpusztulnak a kagylók!

Egy nagyobb serpenyőben  közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat , rádobjuk a felaprított hagymát és fokhagymát , sózzuk , majd pár perc alatt üvegesre pároljuk.  Hozzáadjuk a bort, 2-3 percig forraljuk, majd a serpenyőbe tesszük a kagylókat, a citromgerezdek felét, aprított petrezselymet,  és a sót. kb  4-5  percig főzzük,( ha tovább főzzük , a kagyló meggumisodik) közben egyszer finoman megrázzuk a serpenyőt. Mikor kész, ellenőrizzük, hogy mindegyik kagyló kinyílt -e- amelyik nem , azt kidobjuk. Végül  petrezselyemmel és  citrom gerezdekkel díszítve  tálaljuk. Friss ropogós bagettet kínálunk hozzá.



1 megjegyzés:

Unknown írta...

Nagyon köszönöm Dr. Ellennek a nekem tett szívességet, nagyon izgatott vagyok, mert a bérlőm végre visszafizette a 2 éves bérletemet. Kifizettem a pénzt, és most kikerült a házamból. Nem tudtam volna beszedni tőle ezt a pénzt, ha nem vagy. Bíróság elé vittem, de hosszú időt adtak neki az adósságok törlesztésére, de köszönöm, hogy rövid időn belül visszafizette. Ígérem, hogy továbbra is tanúskodni fogok az Ön hatékony munkájáról online és mindenhol. Ha az alábbi problémák bármelyike ​​merül fel, forduljon Dr. Ellenhez a whatsappon: +2349074881619
E-mail: ellenspellcaster@gmail.com
1) hűtlenség
2) makacs adósok
3) makacs bérlők
4) a kölcsön késedelmes visszafizetése
5) kábítószer-függőség
6) gyenge szexuális teljesítmény
7) ismételt abortusz
8) meddőség
9) munkahelyi előléptetés
10) varázsgyűrű
11) válás
12) Szerezze vissza az exét
13) megtörni a rögeszméket
14) visszatérés a küldő varázslatokhoz
15) védővarázslatok
16) szerencse varázslatok
17) lottónyeremény varázslatok
18) meleg szerelmi varázslatok
19) leszbikus szerelmi varázslatok Bármi is legyen a problémája, Dr. Ellen segíteni fog.
WhatsApp: +2349074881619
E-mail: ellenspellcaster@gmail.com