A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2018. január 17., szerda
Csörögefánk
Farsang idején,(bármennyire is nem szeretem az olajszagot magamon és a lakásban) egyszer azért kisütőm.😋 Jó házi sárgabaracklekvárral nagyon finom tudd lenni. Finom, omlós a tésztája, frissen kisütve az igazi.
Hozzávalók:
45 dkg finomliszt, 2 ek cukor, 10 dkg vaj, 6 tojás sárgája, csipet só,2-3 kanál rum, és amennyi tejfölt felvesz a tészta, (kb 300 ml)
Egy tálba szitáljuk a lisztet, közepébe mélyedést készítünk. Só, cukor, rum, tojások sárgája, és a lehűtött olvasztott vajat hozzáadjuk, és annyi tejfölt adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát tudjuk készíteni. Mikor már szép fényes és nem ragad a tál falához a tészta, tetejét enyhén meghintjük liszttel és a hűtőbe tesszük 30 percre.
Majd lisztezett deszkán 3-4 mm vastagra kinyújtjuk, rombusz alakúra felvagdossuk a tésztát, közepét bevágjuk és a tészta egyik végét áthúzzuk a lyukon. Végül forró olajban kisütjük, még melegen porcukorral meghintjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése