A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2018. szeptember 29., szombat

Piroslábas fesztivál



Szigetmonostor főutcáján ,egynapos kulturális és kulináris fesztiválon jártunk. Betekinthettünk milyen is lehetett a falusi élet, nyitott porták vártak családi programjaikkal. Szigetmonostor nekem egyenlő, , Rosinante Stílusos Vidéki Fogadó ♥ ♥ ♥- Szigetmonostor - Stílusos Vidéki Szállodák-al.


 




A fesztiválon ugyan csak egy sátorral, de stílusosan képviseltették  magukat, ebédünk új-házi tyúkhúsleves volt náluk, oldalborda szokásos őszi megfázása végett, majd  az egészet lefojtottuk , a helyi óvoda javára gyűjtő lapcsánka sütő finom csemegéjével. 









                   
                            
                                  Egy látogatást megér!

2018. szeptember 25., kedd

Savanyú tojásleves



Én csak egyszerűen probiotikum  levesnek hívom. Egyszerű rántott leves, kicsit felturbózva. Náthás vírusos időszakban maga a gyógyszer.
Amibe kerül , köménymag, babérlevél, fokhagyma,( lestyán, petrezselyem, kakukkfű, majoránna, aprítva) nyáron frissen a kertből, télen  szárított formában,  csilipaprika, olaj, liszt, tojás,só,bors, ecet,

Elkészítése:

Kevés olajon 3 evőkanál lisztet aranybarnára pirítunk,  2-3 gerezd fokhagymát, fokhagymanyomon átnyomva  hozzányomunk , tűzről levéve kevergetjük, ( ne hagyjuk a lángon mert megkeseredik) őrölt pirospaprikával megszórjuk  1 l vízzel felöntjük,   sózzuk, borsozzuk,és a  a felsorolt fűszereket hozzáadva  lassú tűznél összefőzzük. Beleeresztjük egyenként a tojásokat, kb 5 percig főzzük.   Ízlés szerint ecettel izésítjük,  és forrón tálaljuk.