A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. július 27., péntek

Fekete erdő muffin torta

SAD 7.fórdúlójára készültem ezzel a muffin tortácskával,küldését ugyan lekéstem,sajnos. De azért itt láthatjátok,és ha tetszik kipróbálhatjátok. Megéri mert nagyon finom. Higgyétek el.



Hozzávalók:2 x 2 és  1/2dl bögre  finom liszt, 3/4 bögre nyirfacukor, 2 tk sütőpor, 1/2 tk szóda bikarbóna, csipet só, 2 egész tojás, 1 vaníliás cukor, 1/2 bögre olíva olaj, 3/4 bögre tej,  3 ek holland kakaó (cukrozatlan)

Töltelék:
 1 üveg darabos meggy lekvár, 4 dl tejszín,  2 ek zselé fix,1 tábla étcsokoládé.











Egy tálba tesszük az összes hozzávalókat , és habverővel habosra keverjük,majd 4-5 ek darabos meggy lekvárt keverünk a tésztába. Muffin sütő formába papír kapszlikat teszünk,és mindegyikbe 2 ek tésztát teszünk.Előmelegített sütőben 180 fokon sütjük,10-15 percig,(tű próbát végezzünk azért,) 



Közben a tejszínt felverjük habnak,mikor már majdnem kész hozzáadjuk a zselé fixet, étcsokoládét gőz fölött felolvasztjuk.


Végül a kihűlt muffin ok kalapját levágjuk, megtöltjük tejszinhab,meggy lekvár,kevés olvasztott csokival,majd vissza tesszük a levágott részt. Amire egy kevés tejszinhabot teszünk,egy kis lekvárt,és olvasztott csokit csurgatunk rá.

2012. július 22., vasárnap

Rozsos bagett

 Ha azt mondom finom,nem mondok sokat!  Ha azt mondom isteni! mennyei.! Nem túlzok:) Receptet trollanyutól hoztam, megláttam és egyből tudtam, na ez fog frissen  kisülni a hagyma krém levesem mellé. Nagyon jó döntés volt. Egy darabig hanyagolom a pirított zsemle kockákat azt hiszem:)) A krém leves recepttel is  jövök hamarosan.
 Hozzávalók: 25 dkg rozs liszt, 25 kenyér liszt, 3 dl langyos víz, 3 ek olíva olaj,2 ek mogyoró olaj, 2 tk méz, 2 tk só, 2 tk szárított élesztő.  20 dkg ropogós sült hagyma. formázáshoz szitált rozs liszt.
 Töltelék hozzávalói: 10 dkg puha vaj, 1 kis csokor petrezselyem, 5 dkg ropogós sült hagyma. Bot mixerrel habosra kikeverjük.








A tésztát bedagasztjuk,duplájára kelesztjük.Lisztezett deszkára borítjuk, 4 darabra vágjuk tégla lap alakúra kinyújtjuk. Töltelékkel lekenjük,formázzuk,majd zsír papírral bélelt tepsire tesszük.Mivel nekem nincsen bagett sütő formám,kéztörlő gurigákat fóliával betekertem,és választóként,hogy a formáját megtartsa a bagett közé raktam.Pont négy darab fér el a gáz tepsin, 40 percet hagyjuk pihenni. Végül tetejét bevagdossuk,előmelegített gőzös sütőben,(egy kis edénybe vizet teszünk a sütő aljára)220 fokon 10 perc,majd 190 fokon 15-20 percig sütjük. Rácsra szedjük ki,és ott hagyjuk kihűlni. Ha megtudjátok várni:) Nálunk nem sikerült :))