A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2017. augusztus 11., péntek

Fűszernövények a kertből, leszáritva.




Minden évben megtermelem a saját kis fűszernövényeimet. Évről , évre gyarapítom egy- két különlegességgel is. Az idén pl,thai-bazsalikom, és  lime- levél került a lestyán, (maggifű) borsikafű,(csombor) oregánó, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, zeller, tárkony, snidling,  citromfű,  és a  menta mellé.Tavasszal marhatrágyával kevert földbe vetem el a magot, vagy ültetem  a palántákat. Kisebb, nagyobb cserepekben nevelgetem őket a teraszon és a kertben elhelyezve. Egész nyáron  innen szedem frissen az ételekbe. Juli végén augusztus elején pedig  árnyékos , szellős helyen csokrokba kötve szárítom le télire őket. Ízre, illatra, zongorázni lehet a különbséget a boltiakhoz képest.












2 fajta csili különlegességet is nevelgettem, mint a "pokol" tüze olyan erősek😅 fele mennyiséget egészben felfűzve szárítottam.a többit aprítva, majd mozsárban megtörtem és  tettem  üvegekbe.

 

























Felcímkézett üvegekbe téve, várják, hogy a kamra polcaira kerüljenek.