Eredeti francia madeleine receptje, cuki, apró piskóta. Ami olyan mint egy apró keksz , belül puha, kívül ropogós, és mennyei finom. Tea vagy kávé mellé is kínálhatjuk, mártogathatjuk egy kis csokoládé krémbe , vagy lekvárba , egyszerűen utánozhatatlan . Hanna unokám elsőáldozása volt a hétvégén, erre a jeles napra készült nálam most ez a finomság. 💓(dupla adaggal)
Hozzávalók:
2 tojás
1 rúd vanília
1 citromnak a reszelt héja
10 dkg cukor
10 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
1 mokkáskanálnyi sütőpor
1 csipetnyi só
Elkészítésé:
Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral, belekaparjuk a vaníliát, és a reszelt citrom héjat. A lisztben elkeverjük a sütőport majd szép lassan adagoljuk a tojás keverékhez, és tegyük ugyan ezt a vajjal is. Vegyük elő a madelein formát, ha nem szilikonos mint nálam, olvasztott vajjal vékonyan kikenjük, majd minden kis mélyedésbe töltsünk a masszából, de ne legyenek teljesen teli. Elő melegített sütőben 190 fokon kb 10 percig sütjük. Mikor szép barnák, kivesszük őket.
Porcukorral meghintjük, és már fogyaszthatjuk is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése