A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2017. szeptember 14., csütörtök

Szilvalekvár, pálinkával, balzsamecettel



Ha egy igazán finom ínyencségre vágytok, ezt ki ne hagyjátok, aki csak enni fog belőle hálás lesz érte.😉 

Hozzávalók:

3 kg szilva, 25 dkg nádcukor, 3 db fahéjrúd, 4 db szegfűszeg, 3 ek balzsamecet, 1 dl pálinka, 1 db citromnak a leve.


A megmosott és magozott szilvát nagy edénybe tesszük, ecet, + cukor,+ pálinka, összekeverni 3 órát állni hagyni! Utána feltesszük főzni a fűszerekkel . Kb 3-4 órán át főzzük, még a fele mennyiség lesz! Tisztára mosott üvegekbe töltjük, száraz dunsztba tesszük.





Nincsenek megjegyzések: