Tartlett, tojással,tejszínes spenót mellé.
Húsvét után készítettem,mikor már elegünk volt a nehéz ételek ,sonka stb,sokaságából..Maga a spenótról nem akarok külön szót ejteni,egy nagyon egyszerűen készíthető étel.Amire kiszeretnék térni,a tartlett ,kis tortácskák,tésztája,hasonló mint a QUICHE. Franciák pizzája:)
Készülhet édes változatban is,későbbiekben lesz erről is recept.
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 dl tejszín, 1 tk só.
Elkészítése: vajat a lisztel elmorzsoljuk,majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk.Fóliába csomagoljuk és 1 órára a hűtőbe tesszük. Majd lisztezett deszkára tesszük és 2-3 mm vékonyra nyújtjuk.Majd egy pohár segítségével kör alakúra szaggatunk.Én készítettem kisebb nagyobb darabokat , hol a muffin sütő belsejébe raktam a tésztát,hol megfordítottam és az aljára simítottam el kézzel , így is aranyos kis kosár formákat kapunk.Nem kell vajazni a forma belsejét.,sem külsejét,elég vajas a tésztánk.Majd előmelegített sütőben 190 fokon kb 10percig sütöttem .Medvehagymás tojás rántottát halmoztam a kosarakba és a spenót mellé tálaltam.
1 megjegyzés:
Nagyon ötletes és mutatós:)
Megjegyzés küldése