A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. november 21., szerda

Pehely könnyű burgonyás pogácsa



 Már talán tudjátok, többször le is írtam, pogácsa függök vagyunk! És egyben igen nagy kritikusai is!  Ez a pogácsa recept, amit Gabriellától Gabriella kalandjai a konyhában : hoztam apa szavait idézem (ala csoda pogi). Olasz országba indult, és egy kis útravalónak készítettem,legyen neki egy kis rágcsa. Persze csak a fél adagot, mert a másik fele egyből meózáson esett át:)) Na volt ám, hü + há:))) minden egyes falat után. A medvehagymás pogácsánkkal vagyunk még így ,aki szintén rajong az ilyen rágcsáért érdemes azt is kipróbálnia.,Medvehagymás pogácsa. 

Hozzávalók: 30dkg liszt, 25 dkg puha margarin, 3 db közepes burgonya, 1 dl langyos tej, csipet cukor, 2 dk élesztő, 1 tojás sárgája, 2 tk só,

Tetejére: 1 tojás sárgája 

Elkészítése: Burgonyát héjastól megfőzzük krumplinyomon át nyomjuk. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos    tejben. A kelesztő tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és a felfutott élesztőt. Kezdődhet a dagasztása ,nagyon könnyű, lágy tésztának kell lenni. Ha nagyon ragadna a  adjunk hozzá egy kevés lisztet még. Letakarjuk,és 1-órát kelni hagyjuk. Ha megkelt a tészta, lisztezett deszkára tesszük , kinyújtjuk, félbe hajtjuk, és még egyszer összehajtjuk, igy lesz 8 réteg. Nem kell pihentetni közben, lekenjük a felvert tojással és kiszaggatjuk,ha nincsen pogácsa szaggatónk meg teszi egy pohár is.
 Előmelegitett sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük.
                                               Jó étvágyat kivánok hozzá!

9 megjegyzés:

Zsimama írta...

Nagyon gusztán néz ki!))))
És még időt is lehet vele spórolni, hm..)) Hajtogatás után nem kell többször is pihentetni. Ki fogom próbálni.
Nincs véletlenül a tarsolyodban olyan mézeskalács recept, ami sütés után nem ragad rá a sütőpapírra, vagy nem ragad le a tepsibe?
Erzsi

Böbe írta...

Zsimama, köszönöm szépen! Okvetlen próbáld ki,gyors,és finom:)

A mézesek végett pedig nézzél be mohához, ő az etalon.http://mohakonyha.blogspot.hu/2010/11/mezeskalacs-adventi-koszoru-piros-feher.html
Én is innen fogom késziteni őket,remélem neked is tudtam segiteni!:)

Zsimama írta...

Köszönöm!!

Éva írta...

Nagyon jól néz ki, jó puha lehet látni rajta! A 30 dkg. liszthez valóban 25 dkg. margarin szükséges?

Juditka írta...

Ezt mi is szeretjük:) A táblácska nagyon különleges.

Böbe írta...

Éva. valóban 25 dkg margarin kell,én is soknak találtam először de működik!


Juditka köszi szépen:))

KATA írta...

Kedves Böbe!
A blogkóstoló 7. fordulójában a te blogod jutott nekem a játékban ezt a nagyon finom pogácsa receptet választottam és valóban nagyon finom nagyon ízlett a családnak!Köszönöm!
Kata

Böbe írta...

Kedves Kata! Nagyon örülök neki, hogy nálatok is sikert aratott!:))

Gabriella írta...

Kicsit késve vettem észre, hogy elkészítetted ezt a finom pogácsámat... Örülök, hogy ennyire ízlett Nektek. Nekünk is ez a kedvenc pogácsánk azóta, amióta rátaláltam. :)
Köszönöm szépen a linket.