A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. július 21., szombat

Sajtos rud

Sajtos rudak.

Ugyan ezt a ropogtatni valót még kereszt anyám szülinapjára készítettem május 1-jén,de csak most kerül bejegyzésre.A recept már nem tudom honnan van,igaz át is variáltam egy kicsit saját ízlésemre. És mondhatom igen finom lett,csak ajánlani tudom,hogy próbáljátok ki,nem okoz majd csalódást:))




Hozzávalók: 50 dkg liszt, 2 tk só, 20 dkg Zsír,( liba zsírt használtam,) 1 tojás, 3 ek tejföl, 2 dkg élesztő,

Tetejére: 1 tojás + reszelt sajt.
Elkészítése: Az élesztőt megfuttatjuk,majd a többi hozzávalóval együtt,összegyúrjuk.Hűtőbe tesszük,akár egy éjszakára .(én csak 1-órát hagytam  most ott) Lisztezett deszkán kinyújtjuk,ne túl vékonyra,tojással lekenjük,reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.Derelye vágóval tetszőleges rudakat vágunk,(én most kést használtam,derelye vágó híján.) Zsír papírral bélelt tepsire tesszük,és előmelegített sütőben, 200 fokon kb 15 percig sütjük.Isteni finom még másnap is,puha porhanyós marad ha egy műanyag dobozban tartjuk.Ha egyáltalán marad belőle:))

5 megjegyzés:

Böbe írta...

Lilla köszi szépen:) és igazán nagyon finom is!

gionetta írta...

Igen csak kelleti magát! De szeretem!!! :-))

Mary írta...

Nálunk se maradna Böbe annyira guszta! Csodaszép a fotó és a terítőd! :)

KATA írta...

Kedves Böbe!
A Blogkóstoló 8. fordulójában is a te blogod jutott nekem és ezt a fincsi sajtos rudat választottam...ismét egy nagyon finom receptet köszönhetek neked!!!
Kata

Böbe írta...

Kata, nagyon örülök neki, hogy ízlett a pogácsa! Nálunk is nagyon sikeres. Remélem, több kedvere való receptet is találsz itt a blogomon,örömmel várom a vissza jelzésedet:))