A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. április 18., szerda

Ricottás krémdesszert

Ricottás krémdesszert,Győri édes zabfalatok ágyon.


Hirtelen jött ránk az édesség utáni vágy.Valamit kreálni kéne,de mit?ami ripsz,ropsz meg is van:)Hütőbe kukk,ott árválkodott egy kis maradék ricotta,  ,nos akkor  ebből kell összedobni gyorsan valami finomat.Hát ezt sikerült alkotnom.

Hozzávalók:25 dkg ricotta, 1 csomag vaniliás cukor, 3 ek cukor, 3 ek tejföl, 20 dkg Győri édes zabfalatok keksz,5 dkg aszalt vörös áfonya, 7 dkg vaj, kb 3 dkg étcsoki.,2 ek zselatin fix.csipet só,

Elkészitése: Kekszet mozsárban összetörtem,és a puha vajjal összegyúrtam.Kis kerek formára lapitgattam ,formáztam  egy tányéron,és a hütőbe tettem.A túrót cukorral,tejföllel ,és a zselatin fixel jól kikevertem.Végül az áfonyát is beleforgattam,egy pár szem kivételével.A kekszalapra halmoztam a ricotta krémet,eligazgattam, majd olvasztott étcsokit csöpögtettem egy kanál segitségével a tetejére.A félre tett párszem áfonyával diszitettem.És már ideje nem volt,hogy a hütőbe kerüljön.

1 megjegyzés:

NYAMMM írta...

Jajj, Böbe ez mosz nagyon jól jönne:) Nagyon guszta:)