Ricottás fánkocskák.
Anno, a túrófánk sütése volt az első kisérletem a fánk sütések terén.. .Nem kellett aggódnom,hogy nem lesz szép szalagos,és az ize még isteni is.. Ráadásul sokkal gyorsabban készül el vele az ember.Na azért ma már készitek,szalagosat is,ha nem is járok mindig sikerrel vele, a szalagok terén.De ez a ricottás változat töretlenül a kedvenc
Hozzávalók:40 dkg liszt, 3 ek étkezési keményitő, 15 dkg cukor, 5 dkg vaj, 30 dkg ricotta, 2 db tojás, 1 dl tejföl, 1 vaniliás cukor, 1 ek rum,
Elkészitése: Egy tálban a lisztet,cukrot, keményitőt összekevertem,majd a többi hozzávalót is beletettem,,kézzel jól összegyúrtam.Majd két kanál segitségével formáztam,és bő forró olajban kisütöttem.Tálalásnál porcukorral meghintettem,és cukrozott tejföllel kináltam.
1 megjegyzés:
Nagyonjól néznek ki:)
Megjegyzés küldése