QUICHE. Franciák pizzája:)
A pizzával ellentétben nem csak forrón jó,hanem ,langyosan,hidegen, és melegítve is kitűnő.Tovább megyek,fagyaszhatható , akár készen,és félkészen is.Készíthetjük édes,vagy sós változatban is.Bár melyik is legyen a választás,mindkettő isteni fini:) Csak azért nem lett olyan híres, mint az Olaszok pizzája,mert nem kapott akkora marketinget.Méltatlanul !Szerintem finomabb!-:)
Hozzávalók:20 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás sárgája, 1 csipet só, 1/2 dl hideg víz,
quiche krém alapja. 2 tojás, 1 tojás fehérje, 2,5 dl tejszín.
Elkészítése: Egy tálba mindent beletettem,és a kockára vágott vajjal összegyúrtam. 1 órára a hűtőbe tettem pihenni.De ha nincs idő,el is hagyható.
Közben 20 dkg húsos füstölt szalonnát csíkokra vágtam,egy serpenyőben szép pirosra sütöttem,1 csokor újhagymát karikára vágtam,és a majdnem kész szalonnára raktam,éppen csak,hogy dinszteltem rajta.
2 megjegyzés:
Tetszik a recept:) A füstölt szalonnát persze én kihagyom:)
Örülök neki,majd jelezd,hogy, hogy izlett!Szalonnát meg lecserélheted bármire,amit szeretsz:)
Megjegyzés küldése