Sós,köményes tejeskifli.
Ez
a recept annyira egyszerü és nagyszerü. Már egy ideje szemeztem a
recepttel,Alexa oldalán ,a nem vagyok mesterszakács blog irójánál.Na de
most eljött a pillanat,vasárnap reggelire ezzel leptem meg a
családot.Hát több mint a fele el is fogyott,annyira izlett,hogy vissza
kellett fogni magunkat,hogy vacsira is maradjon egy pár darab:)
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dl tej, 3 dkg élesztő, 1 ek porcukor, 1 ek só, 4 dkg vaj,1 tojás, 3 ek olaj,
Elkészitése: A lisztet beleszitáltam egy tálba,a közepére
fészket készitettem.Élesztő + cukor + 1 dl langyos tej,és megfuttattam
az élesztőt.Majd hozzáadtam az összes többi hozzávalót 1 kanál olaj
kivételével.Majd összegyúrtam a tésztát,10 percig pihentettem,majd
hozzáadtam a kanál olajat,és könnyedén bedagasztottam,szép
fényesre.Duplájára kelesztettem. Majd lisztezett deszkára
bóritottam,könnyedén átgyúrtam,3 részre osztottam a tésztát,és cipót
formáztam.Kettőt félre tettem,egyet pedig kinyújtottam 3 mm vastagra,és
hat részre osztottam.A tészta cikkeket a szélesebb végüknél
feltekertem,sütőpapirral bélelt tepsire tettem,hagytam igy is 30 percet
kelni.Következhet a második adag, cipónk nyújtása,formázása, majd a
harmadik.Lekentem a kifliket tejjel,megszúrtam sóval,köménnyel,
előmelegitett sütőben, kb 20 percig sütöttem.
Igazi könnyü,finom kiflik lettek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése