A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2018. április 4., szerda

Medvehagyma pesto




Kánaán van medvehagyma ügyileg nálunk, ma pestot készítettem,pirítósra kenve  volt a vacsoránk. Nagyon szeretjük. Egy pár üveggel pedig ment a kamrapolcra is, milyen jó lesz majd télen.

Hozzávalók: 

1 nagy maréknyi medvehagymalevél, megmosva , lecsepegtetve majd aprítva
1 nagy maréknyi dió pirítva, majd konyharuhára borítva átdörzsöljük, hogy a héja lejöjjön.
1 dl olívaolaj ( jó minőségű hidegen sajtolt olajat használjunk, én az igaziolívától vásárolom, a facebookon keres rá, csak minőségit árulnak az üzlet Pomázon van)
4 dkg reszelt parmezán sajt
1 teáskanál só.(de ízlés szerint)

A pirított diót géppel összeaprítjuk, majd az aprított medvehagymalevelet olívaolajjal turmixoljuk, reszelt sajtot és a sót  hozzáadva   összekeverjük  . Üvegbe töltjük és a hűtőbe tesszük egy kis időre, az ízek had érjenek össze. Ha télire is akarunk raktározni, a tetejére csurgassunk olajat,hogy betakarja.





Nincsenek megjegyzések: