Minden évben megtermelem a saját kis fűszernövényeimet. Évről , évre gyarapítom egy- két különlegességgel is. Az idén pl,thai-bazsalikom, és lime- levél került a lestyán, (maggifű) borsikafű,(csombor) oregánó, kakukkfű, bazsalikom, rozmaring, petrezselyem, zeller, tárkony, snidling, citromfű, és a menta mellé.Tavasszal marhatrágyával kevert földbe vetem el a magot, vagy ültetem a palántákat. Kisebb, nagyobb cserepekben nevelgetem őket a teraszon és a kertben elhelyezve. Egész nyáron innen szedem frissen az ételekbe. Juli végén augusztus elején pedig árnyékos , szellős helyen csokrokba kötve szárítom le télire őket. Ízre, illatra, zongorázni lehet a különbséget a boltiakhoz képest.
2 fajta csili különlegességet is nevelgettem, mint a "pokol" tüze olyan erősek😅 fele mennyiséget egészben felfűzve szárítottam.a többit aprítva, majd mozsárban megtörtem és tettem üvegekbe.
Felcímkézett üvegekbe téve, várják, hogy a kamra polcaira kerüljenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése