A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2014. május 15., csütörtök

Csokoládés - répatorta / a legfinomabb/



Már régen jelent meg poszt a blogomon, mert az időm mostanában kevés, ez van mikor  a nagyi iskolába jár!!:)) De mint tartja a közmondás , '' A jó pap is holtig tanul'' Az ide húsvétra hála  nem kellett nagy előkészületeket  rendeznem, elutaztunk  és most engemet- minket, szolgáltak ki../ Basszus de jó is volt/  De  mivel ez a répatorta már be volt tervezve minden áron,  na így készült  el  anyák napjára  az én anyukámnak. Ami ugyan már elmúlt,  de lesz jövőre is,  szerintem  ezt a tortát bármilyen alkalomra is választod  megállja a helyét, egy szuper jó választás. Az íze valami  mennyei, egy jó nagy adag boldogság hormon:))


Hozzávalók: 1 nagyobb répa, vagy két közepes méretű, /reszelve/ 3 db tojás, 20 dkg cukor, 2 dl olaj, 20 dkg liszt, 1 tk vanília esszencia,  1 kk fahéj, 1 narancs reszelt héja, 10 dkg jó minőségű étcsokoládé./ felolvasztva/

Tetejére 1 tasak Dr.Otker tortabevonó./ ét /  10 db marcipán répa,  és egy kevés darált  pisztácia.

Elkészítése: a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi nedves járulékot is + a reszelt répát, száraz hozzávalókat szintén összekeverjük, és a végén a kettőt összekeverjük. Zsírpapírral bélelt 22 cm tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.Végezzünk tűpróbát, mikor már nem ragad a tészta a tűre na akkor van készen.De ne szárítsuk se  túl ki .!



Tetejére pedig készülhetnek akár házilag is a marcipán répácskák .Hamis marcipán

 

2 megjegyzés:

Kati írta...

Nagyon szép, biztos fincsi is :) És mit tanul a nagyi? :)

marisz57 írta...

Böbe, ez gyönyörű! Biztos nagyon finom is volt!