A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2014. május 15., csütörtök
Csokoládés - répatorta / a legfinomabb/
Már régen jelent meg poszt a blogomon, mert az időm mostanában kevés, ez van mikor a nagyi iskolába jár!!:)) De mint tartja a közmondás , '' A jó pap is holtig tanul'' Az ide húsvétra hála nem kellett nagy előkészületeket rendeznem, elutaztunk és most engemet- minket, szolgáltak ki../ Basszus de jó is volt/ De mivel ez a répatorta már be volt tervezve minden áron, na így készült el anyák napjára az én anyukámnak. Ami ugyan már elmúlt, de lesz jövőre is, szerintem ezt a tortát bármilyen alkalomra is választod megállja a helyét, egy szuper jó választás. Az íze valami mennyei, egy jó nagy adag boldogság hormon:))
Hozzávalók: 1 nagyobb répa, vagy két közepes méretű, /reszelve/ 3 db tojás, 20 dkg cukor, 2 dl olaj, 20 dkg liszt, 1 tk vanília esszencia, 1 kk fahéj, 1 narancs reszelt héja, 10 dkg jó minőségű étcsokoládé./ felolvasztva/
Tetejére 1 tasak Dr.Otker tortabevonó./ ét / 10 db marcipán répa, és egy kevés darált pisztácia.
Elkészítése: a tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a többi nedves járulékot is + a reszelt répát, száraz hozzávalókat szintén összekeverjük, és a végén a kettőt összekeverjük. Zsírpapírral bélelt 22 cm tortaformába öntjük, előmelegített sütőben 180 fokon kb 35-40 percig sütjük.Végezzünk tűpróbát, mikor már nem ragad a tészta a tűre na akkor van készen.De ne szárítsuk se túl ki .!
Tetejére pedig készülhetnek akár házilag is a marcipán répácskák .Hamis marcipán
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Nagyon szép, biztos fincsi is :) És mit tanul a nagyi? :)
Böbe, ez gyönyörű! Biztos nagyon finom is volt!
Megjegyzés küldése