A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2013. december 17., kedd
Tökök puha- perectésztából
Ugyan ezek a kis tököcskék még Halloweenra készültek, de szilveszter éjjelén is lehet egy sós finomság, jobban csúszik rá a nedű-:)) Tésztája puha perectészta, amit most tökmagliszttel kevertem. Troll-anyunál itt láttam nagyon megtetszettek, így egyből megsütöttem, tegyétek ti is ezt , mert nagyon finom.
Hozzávalók: 3,75 dl langyos víz, 1 tk méz, 1 csomag szárított élesztő, kb 50 dkg liszt,+ 10 dkg tökmagliszt, 1 ek só, 6 dkg olvasztott vaj,
Szódabikarbónás fürdőhöz: 1,5 l víz, 5 dkg szódabikarbóna.
Elkészítése: 1 dl langyos vízben elkeverjük a mézet és az élesztőt, hagyjuk felhabosodni 5-10 perc. Majd a kelesztőtálba a vaj kivételével mindent bepakolunk, a lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mikor összeállt a tészta a vajat is beledolgozzuk, szép hólyagosra dagasztjuk. Letakarva duplájára hagyjuk kelni a tésztát, majd lisztezett deszkára borítjuk lazán átgyúrjuk, kis tésztadarabokat vágunk le belőle amit gombóccá formázunk mint egy zsömlét. Vizet a szódabikarbónával felforraljuk , fél percig fürdetjük benne a tésztadarabokat, sütőpapiros tepsire tesszük, majd ollóval bevagdossuk körbe. Fél órát hagyjuk pihenni, majd tojással lekenjük és tökmaggal megszórjuk a tetejét.( vagy mandula szeletekkel)
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 15 percig sütjük.
Sok sikert hozzá mindenkinek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
3 megjegyzés:
Szuper jól néznek ki!
Nagyon aranyosak, és szuper finomak ezek a tök formák! Puszillak
Kedves Böbe, kívánok Neked és családodnak békés, áldott ünnepet! :)
Megjegyzés küldése