A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2013. október 16., szerda
Tönkölyös Stangli
Ma van a kenyér világnapja ! Lényeg, hogy kettőt süssél, egyet ajándékba:)) Nálunk ebből az alkalomból most ezek a kis stanglik készültek. A tésztája ugyan az mint a ,Joghurtos Graham kenyér.
Csupán annyi különbséggel, hogy tönkölylisztre váltjuk a grahamot.
Majd kelesztés után, négyfelé vesszük a tésztát, egyenként cipót formázunk belőle, oválisra nyújtjuk, és szorosan feltekerjük. Tekerés közben mindig nyújtunk egy picit a tésztán, két végét lelapítjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, úgy, hogy a sütőpapírból négy fészket készítünk (lásd a képen.) Tejjel lekenjünk, lenmaggal megszórjuk,( vagy akár tökmaggal). Előmelegített sütőben ( amibe belöttyintünk fél deci vizet) kb 15-20 perc alatt készre sütjük. Rácsra tesszük, ott hagyjuk hűlni egy kicsit.
Akár egy bögre hideg tejjel, vagy egy szuper salátához hmmm valami mennyei finomság ez a friss ropogós péksüti.
Jó étvágyat kívánok.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Jó kis stanglik, ilyenkor el tudnék csábulni, egy-egy falat után :)
SZépek lettek:)
Megjegyzés küldése