A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2013. augusztus 31., szombat

Születésnapi tortám ( Mert megint 1 évvel öregebb lettem ) George Hamilton- torta.



 Ami nem más, mint egy  George Hamilton -torta, amit természetesen idén is saját magam készítettem el. Már jó ideje kinéztem magamnak Gabynál . És erre az alkalomra tartogattam:)) Ígérjétek meg, ha még nem ettetek  ilyen tortát, hogy fogtok ! Ezt nem szabad kihagyni, Ez maga a mennyország!:-)))))




Hozzávalók: 6 tojás sárgája, 15 dkg vaj, 15 dkg porcukor, 18 dkg liszt, 1 kk sütőpor, 

Habcsók tetőhöz: 6 tojás fehérje, 18 dkg porcukor, 1 ek étkezési keményítő, 1 kk citromlé, 5 dkg mandulapehely.

Töltelék: 6 dl tejszín, 1 tasak  zselatin fix, 30 dkg fagyasztott málna,( vagy eper)

 Elkészítése: A tojássárgáját a cukorral krémesre keverjük, hozzáadjuk a puha vajat, és a sütőporral elkevert lisztet. Alaposan kikeverjük a tésztát, 2 felé vesszük. Sütőpapírral bélelt kapcsos 24 cm tortaformába kanalazzuk a tészta felét, ragacsos egy kicsit, kanállal segítünk elsimítani a masszát. A fehérjéből a cukorral + a citromlével , kemény habot verünk , a végén a keményítőt is belekeverjük. Ennek a felét is ráöntjük a másik tészta tetejére. Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30 percig sütjük, félidőnél fóliával takarjuk le, hogy ne tudjon nagyon megpirulni. Ha van két egyforma méretű torta sütőnk , egyszerre is lehet sütni a két lapot.


 Rácsra téve hagyjuk kihűlni, majd a másik 2 fél adagot is megsütjük, csak ennek a tetejét megszórjuk mandula pehellyel. Ez lesz a tortánk teteje. Szintén rácsra tesszük, és még melegen éles késsel bevágjuk a tetejét ahány szeletre szeretnénk szelni.( mert ha kihűlt már nehezebb lesz vágni a tetejét)



A tejszínt felverjük kemény habbá, a végén hozzáadjuk a zselatinfixet, és a fagyos málnát óvatosan beleforgatjuk. A kihűlt tortalapunk alját vissza tesszük a kapcsos tortaformába, megrakjuk a málnás tejszínhabbal, eligazgatjuk szépen,  majd levesszük a gyűrűt, a tészta tetejét ráhelyezzük,és a hűtőbe tesszük egy pár óra hosszára. Tálalásnál málnaszemekkel rakjuk meg a tetejét.

 És az ünneplés záróakkordjaként, a bográcsban rotyog már a vörösboros marhapörkölt.
Kovászos uborkával, vagy sült kápia paprika salátával. Kinek, hogy:))

9 megjegyzés:

krinsz írta...

Isten éltessen!:) Ígérem, ha valahol megkínálnak vele nem utasítom vissza:)

Anikó írta...

Iste éltessen sokáig!:-)

A torta gyönyörű, bár lehet magamnak nem készíteném el, de elfogadnék belőle egy szeletet.:-)))

Szép ünneplést!

Kati írta...

Isten éltessen sokáig, erőben, egészségben:) A tortád isteni:)

E73 bioarcapolas blog írta...


Nagyon boldog születésnapot kívánok!
A torta csodálatosan néz ki, megkívántam, jövőhéten elkészítem :)

trollanyu írta...

Boldog szülinapot kívánok:) Gyönyörű a tortád, de azt a bográcsos pörköltet sem utasítanám vissza:)

HajniZoli írta...

Boldog szülinapot!
Finom tortát készítettél, elkanalaznék egy szeletet:-) a gulyás is nagyon csábító:-)

Juditka írta...

Nagyon Boldog Születésnapot!:)

Hankka írta...

Ezek szerint majdnem egyszerre ünnepeltek a kisunokáddal! :) Nagyon boldog születésnapot kívánok, csodás tortát sütöttél és gyönyörű rózsát kaptál! :)

Böbe írta...

Köszönöm szépen lányok, a sok jó kívánságot, aranyosak vagytok!


Hankka igen, 4 nap eltéréssel:)))