Végre sikerült! Ugyan már több kísérletem is volt, hogy házi karamellt készítsek, mind ez idáig Nem tudom, hogy másnál működik-e, a tubusos tejből készült variáció, én sorozatosan kudarcot vallottam vele.Amit egy idő után fel is adtam. De nem sokáig, mert próbálkoztam más megoldással ,ami most végre, sikerélménnyel járt!
Hozzávalók: 25 dkg cukor, 2 dl tejszín
Lassu tüzön a cukrot egy lábasban karamellízaljuk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk egy kicsit hűlni. Hozzáöntjük a tejszínt,és folyamatosan kevergetjük ( visszatéve a tűzre) egészen addig míg megfelelő sűrűségű öntetet megkapjuk.( mivel a karamellízalt cukor egyből meg keményedik, kb 4 x -5 x-is, le vettem és vissza tettem a tűzre, közben folyamatosan kevergettem,hogy teljesen feloldódjon a karamellízalt cukor a tejszínben. ) A végeredmény pedig magáért beszél. Az íze pedig ? Leírhatatlan! Egy pohárnyi boldogság:))
Ami önmagában is fantasztikusan finom, süteményre csorgatva, vagy töltve, pedig maga a mennyország!
5 megjegyzés:
Ez jól hangzik nagyon:)
De finom lehet!
Nagyon jól néz ki a karamelled! Én is ezzel a módszerrel készítem. Imádjuk:)
Oh, de csuda finom lehet!!!
Köszi lányok! Azt nem tudom kifejezni,hogy mennyire finom!:))Csak azt tudom tanácsolni,aki még nem készítette el,ne késlekedjen vele:))
Megjegyzés küldése