A cékláért minden formában rajongunk, az köztudott,hogy nyersen őrzi meg a legtöbb vitamint. Ebben a formában egy extra csemege, és a legfinomabb szerintem.
2 db közepes méretű meghámozott, durvára reszelt cékla, tengeri só, durvára őrölt színes bors,1 ek bor ecet, 2 ek olíva olaj, 1/2 tk római kömény, 1 szem vékonyan felszeletelt mogyoró hagyma, 1 csokor friss petrezselyem vagy snidling, 1 db közepes méretű alma durvára reszelve.
Egy tálban összekeverjük ecetet+ sót + borsot, folyamatosan keverve hozzáadjuk az oliva olajat, köményt és a hagymát.Végül bele tesszük a céklát és az almát, alaposan összeforgatjuk,hogy mindenhol érje az öntet.Jól lehűtjük, tálalásnál megszórjuk aprított petrezselyemmel, vagy snidlinggel.
6 megjegyzés:
Miért kell a borsót az ecettel és a sóval összekeverni, amikor nincs is az alapanyagok közt borsó? :-)
Szia, Böbe!
Ezt a salátát "kóstoltam". Nagyon ízlett a családomnak!
Üdv.:
Márti :)
Márti, nagyon jó választás volt. Ez egy vitamin bomba, ja és brutál finom. Nekünk nagy kedvencünk télvíz idején.
A céklát én is favorizálom minden formában! Tegyél hozzá legközelebb egy kis diót, feldobja a salátát. Van egy kínai saláta receptem, isteni finom, abban is van cékla, keress rá nálam. Nem tudom megunni!
Vicuska, már nézem is. Mi is szeretjük nagyon, kifogom próbálni dióval is:))
Megjegyzés küldése