A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. december 30., vasárnap

Göngyölt hasa alja szalonna kolbászhússal megtöltve

 Szilveszter estére, mint ötletként hoztam ezt a sült göngyölt húst mutatóba, ha valaki még nem tudja  mit is készítsen.  Ugyan nálunk már ez elfogyott ,de holnap készül egy újabb malac húsból készült finomság !.

Ezt már félkészen vettem egy szuper- marketben, itthon csak a sütőbe kellett tennem és köretet készíteni mellé. De saját magunk is eltudjuk készíteni, ha veszünk egy széles hasa alja szalonnát nyersen, darált húst amit kolbász töltelékként izesitünk be. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a szalonnát , feltekerjük és egy madzag segítségével végig átkötözzük mint a kötözött sonkát. Kívülről tetszőleges fűszer keverékkel bedörzsöljük És készre sütjük!



                Hagymás tört krumplival, és reszelt céklával tálaltam. Jó étvágyat kívánok hozzá.           

Nincsenek megjegyzések: