Születésnapi menünk, kezdő fogása volt ez a finom fűszeres vörös lencse leves.Nagyon hamar elkészül, nem kell sokáig főzni, áztatni mint a másik fajta lencsét. És szerintünk sokkal finomabb is!:))
Hozzávalók: 2 ek olaj, 4 gerezd fokhagyma, 2 tk őrölt koriander,1 tk őrölt kömény, 1 tk kurkuma, 1 tk őrölt paprika, 1/2 tk őrölt fahéj, 1/2 tk bors, só ízlés szerint, 1,5 l víz vagy zöldség alaplé, 1 db paradicsom konzerv, 50 dkg lencse, 2 db sárgarépa, 1 db babérlevél.
Elkészítése: Sárgarépát karikára vágjuk,kockára vágott hagymával lepirítjuk, hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát is.Felöntjük a zöldséges alaplével, ha nincsen Házi vegeta használjunk izesitésre.Hozzáadjuk a lencsét és a fűszereket, puhára főzzük kb 25 perc alatt. Babérlevelet kivesszük a levesből, és egy botmixer segítségével pürésitjük. Tálalásnál citromlével, petrezselyemmel,joghurttal gazdagítjuk.És aki még külön vágyik rá,egy kis csilivel is megszórhatja.
Füszervaj hozzávalói: 15 dkg vaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek paradicsom püré, 1 ek aprított koriander zöld, 1 ek aprított petrezselyem, 1/2 tk őrölt kömény, 1/2 tk piros paprika, 1 csipet cayene bors, só ízlés szerint. Az egészet habosra jól kikeverjük! Egy bagettet bevagdosunk kb 5 cm- ként,és megtöltjük a fűszeres vaj keverékkel,majd 180 fokon megsütjük szép pirosra. De csak simán pirítós kenyérre kenve is isteni.
Jó étvágyat kívánok hozzá. Nekünk meg volt:)
4 megjegyzés:
Mosolyog a leves, nagyon jó...:)
Hmmm, jó kis recept, mentettem is :)
Rengeteg vöröslencse-leves recept van a neten, de hosszas böngészés után végül ezt próbáltam ki pár hete. Isteni lett, várakozáson felüli, annál is jobb, mint amilyenre vágytam! Azóta az egyik kedvenc levesem :) Köszi, Böbe!
Szilvi, nagyon örülök, hogy sikert aratott, nálad is ez a finom leves!Remélem,hogy más kedvedre való receptet is találsz nálam!Örömmel várom a visszajelzésedet:))
Megjegyzés küldése