Marianádban érlelt sült csirkecombok.
Ezt a sült csirke combokat készítettem a Szega Foods receptversenyére.Annyira omlós,ízletes,sült húsi lett ,hogy aki megkostólta mind a tíz ujját megnyalta.Érdemes kipróbálni,akár kint grillezve,vagy csak a benti grill sütőben. Egy jó lepény kenyér,és egy sali kíséretével.
Hozzávalók. 4 db csirkecomb,
Marianádhoz: 1 ek chardonnay borecet, 1 db citrom leve, 2 mk oreganó, 1 mk csili örölt,1csapott kk só,2 ek citromos extra szüz olivaolaj.
Kenegető: 3 gerezd fokhagyma ,3 ek oregános extra szüz olivaolaj,1/2 dl süritett paradicsomlé, 1/2 dl viz,1 mk cayennebors, 1 kk piri-piri füszerkeverék,1 kk csili pehely.
A megmosott ,csirkecombokat leöntjük a Marianáddal,jól bedörzsöljük,letakarva egy pár órára hűtőbe tesszük érlelődni.De még jobb, ha egy éjszakára.
Majd tepsire tesszük ,és a sütőben , 170 fokon 1 dl vizet aláöntve ,fóliával letakarva pároljuk.25-30 percig, majd a fóliát levesszük, a sütő hőfokot 180 fokra tekerjük,és elkezdjük szépen pirítani a csirkecombokat.A kenegető hozzávalóit összekeverjük,fokhagyma gerezdeket belenyomjuk,és folyamatosan kenegetjük ,míg szép pirosra sül a csirke combunk.
2 megjegyzés:
A pácolt húsok mindig nagyon finomak, nálunk tegnap volt csirkecomb. Nálunk mindenki inkább a mellet szereti, de néha azért combot is sütök. Sok sikert a versenyen:)
Nálunk szerencsére kétfelé oszlik,párom a combokat én meg a melleket részesitem előnybe.Köszi szépen,bizok benne némi sikerrel járok:)
Megjegyzés küldése