A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2018. május 8., kedd

Francia karalábé





Nálunk most a tavasz egyik nagy kedvence ez az étel,  fasírt golyókat is kínálhatunk mellé, de a nélkül is mennyei.

Hozzávalók: 4 db zsenge karalábé, 3 dkg vaj, 1 dl tejföl,  1 tojás sárgája, só, 5 dkg reszelt-sajt, 2 csokor petrezselyem.







A meghámozott, laskára vágott karalábét a forró vajban megforgatjuk, majd egy kevés sóval és egy kávéskanálnyi cukorral  a saját levében puhára pároljuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, a tojássárgájával elkevert tejföllel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk  és a sütőben 180 fokon kb 10 perc alatt pirosra   megsütjük.











          Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.

Nincsenek megjegyzések: