A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2018. május 8., kedd
Francia karalábé
Nálunk most a tavasz egyik nagy kedvence ez az étel, fasírt golyókat is kínálhatunk mellé, de a nélkül is mennyei.
Hozzávalók: 4 db zsenge karalábé, 3 dkg vaj, 1 dl tejföl, 1 tojás sárgája, só, 5 dkg reszelt-sajt, 2 csokor petrezselyem.
A meghámozott, laskára vágott karalábét a forró vajban megforgatjuk, majd egy kevés sóval és egy kávéskanálnyi cukorral a saját levében puhára pároljuk. Finomra vágott petrezselyemzölddel meghintjük, a tojássárgájával elkevert tejföllel lekenjük, reszelt sajttal megszórjuk és a sütőben 180 fokon kb 10 perc alatt pirosra megsütjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése