A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2017. szeptember 28., csütörtök
Krémes spárgaragu- füstőlt szűzérmével
Igaz, hogy ez az étel még nyár elején készült kis-konyhámban a spárga szezon idején, de most télen konzervből is készíthetjük. Hirtelen vezérelt ötletként kreáltam össze ezt a finomságot. Oldalborda ugyan nem egy spárgaevő fan, de a füstölt szűzérmével és szalonnával annyira megbolondítottam az étel karakterét, hogy úgy ette mint akit több napja éheztetnek.😃 Na jó, velem egyetemben ,csak a mennyiségekben tértünk el egymástól. Tehát a konklúzió, ebben a változatban a spárgát nem kultiváló családtagokkal is megtudjuk etetni.Ugye a spárga jótékony hatásáról meg mindenki hallott már.
Hozzávalók:
30 dkg spárga, 10 dkg házi húsos füstölt szalonna, 10 szelet füstölt szűzérme, 1,5 dl tejszín, só,(de csak ha szükséges, hiszen a füstölt húsból kisül) bors, aprított petrezselyem, kevés vaj. 1 csomag tészta tetszőleges fajta,, nálam most spagetti. ízlés szerinti mennyiségű chedar sajt akár reszelve, ha meg szeletelt akkor tépkedve mint most nálam.
A tésztát kifőzzük, lobogó sós vízben fog keményre. Serpenyőben a csíkokra vágott szalonnát és a szeletelt füstölt szűzérmét kisütjük . Spárgát meghámozzuk félujjnyi darabokra vágjuk, kevés vajon saját levében megpároljuk, majd hozzá keverjük a kisült füstölt szalonnás szűzérméhez. Tejszínt és a sajtot hozzáadjuk ,fűszerezzük és összeforraljuk, aprított petrezselyemmel megszórjuk a tetejét. És már tálalhatjuk is.
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése