A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2013. december 8., vasárnap
Svéd puncsrolád
Biztos sokan ettetek már az IKEA-ban ebből a marcipánnal bevont kis édességből, legalább egyet az íze végett:)) Őszintén én többet is megtudnék enni belőle, de az ára gátat szab, illetve gátat -szabott egészen idáig. Napokban Ildikónál itt megláttam az eredeti Svéd receptjét, gondolhatjátok egyből neki is láttam, így Advent második hétvégéjére ezzel az apró süteménnyel készültem, igaz egy kis módosítással:))
Hozzávalók: 15 dkg marcipán , 2 tojásból piskóta, ( nálam most 25 dkg darált háztartási keksz)
2 ek kakaó, 2 tk vanília pasta, 5 dkg vaj, 1 tk rumaroma, 10 dkg étcsoki, + Amaréne meggy. lé
Marcipán készítése házilag: Hamis marcipán
A darált kekszet a puha vajjal + cukorral + vanília pastával, + rum aromával + holland kakaóval, és annyi amaránt meggy lével összegyúrjuk, hogy kellő állagú masszát kapjunk,) se ne legyen kemény, se ne legyen túl lágy). A masszából egy kanálnyit kiveszünk, gömbölyítjük majd kb 5-6 cm-es rudat sodrunk belőle, egészen addig míg el nem fogy a masszánk. A marcipánt porcukros, vagy étkező keményítővel hintet deszkán vékonyra nyújtjuk, 6 vagy 7 cm -es kockákra vágjuk, és a hengereket egyenként becsomagoljuk.
Vízgőz fölött megolvasztott étcsokoládéba mártjuk a roládunk mind a két végét, majd egy tálcára tesszük amire előzőleg sütőpapírt terítünk. Kis időre hűtőszekrénybe tesszük.
Sok sikert hozzá mindenkinek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Jaj, de szépek lettek! Kipróbálós! :)
Böbe, az ilyen diszes és finom édességek mindig megfelelnek a Karácsonyi ünnepekre. Köszi a finom receptet! Puszillak
Megjegyzés küldése