A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...
2013. december 2., hétfő
Füszeres mascarponés- kekszgolyók
Három különböző ízű ruhába öltöztetve, Advent első vasárnapjára készültek ezek a kis finomságok, de karácsonykor az ünnepi asztalnál is ott lehet a helye. De gasztro ajándéknak sem egy utolsó-:)))
Hozzávalók: 25 dkg darált háztartási keksz, 250 g mascarpone, 2 ek porcukor, 1 kk őrölt, fahéj, 1 kk őrölt gyömbér, kevés reszelt narancshéj,
Az összes hozzávalóval együtt összegyúrjuk, csinos kis golyókat formálunk belőle.( kb 20 db lesz )
Bevonó: 10 dkg fehér csokoládé, 10 dkg étcsokoládé, 3-4 ek karamellízált cukorral aprított mogyoró, kevés aprított zöld pisztácia.
Vízgőz fölött egy kis edényben , külön a fehér csokoládét, külön a keserű csokoládét megolvasztjuk, egy kávéskanál segítségével egyenként a kis golyókat belemártjuk. Egy zsírpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, mikor már kezd egy kicsit szilárdulni a csoki burok, egy kiskanalat belemártunk az olvasztott csokiba és díszítjük a tetejét. Tetszés szerinti mennyiséget pedig a karamellízált cukros mogyoróba megforgatunk.( előtte nedvesítsük be az ujjainkat egy picit , így könnyebben tapad rá az anyag)
Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Nagyon jó kis bonbonokat készítettél. Még rám is vár ilyen finomságok "gyártása"!
Csodásak lettek!
Tetszik, egyszerű és nagyon finom lehet! :)
Bizony én is elfogadnám:)
Nagyon finom lehet, nekem is jöhetne pár darabka :)
Kedves Böbe !
Szeretném, ha átküldenéd email-ben a címedet, mert Dina téged sorsolt nekem :) csakmertszeretem@gmail.com
Megjegyzés küldése