Vagy puszta pecsenye, és még ki tudja, hány néven ismerik ezt az ételt. De akárhogy is nevezzük, egy a lényeg, hogy nagyon finom ! És ahogy nálam készült.
4 szelet hús, ( disznócomb) megmosva, ha szükséges egy kicsit kiveregetve, 1 kk só, bors, 2 ek liszt, keverékében megforgatjuk mind a két oldalát.
Bundához 2 db tojást, sót, 1 marék petrezselymet aprítva, csipet őrölt köménymagot, 2 gerezd fokhagymát összenyomva, 1 kicsi fej vöröshagymát reszelve, 3 db közepes burgonyát reszelve,és 1 ek tejfölt , összekeverünk. Egyenként beleforgatjuk a hús szeleteket, forró olajban kisütjük őket.
Tetejére tálalásnál, 2 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, reszelt sajt,( én ezt most kihagytam) összekeverve, és petrezselyem kerül. Önmagában is egy laktató étel, így feltétnek salátát kínáltam.( uborka, lila-hagyma, paradicsom, kockákra vágva, fehérborecettel meglocsolva.)
5 megjegyzés:
Finom étel! Elég rég nem készítettem, eszembe juttattad:-) köszi!
Nagyon fincsi, gusztán tálaltad! :)
Mátrai borzas néven ismerem én is:) Nagyon finom étel, rég nem készítettem ilyet, de jövő hétre betervezem a családnak:)
De guszta:)
Böbe, ezt a finom bundás husikát jól találtad...jajj de finom, nagyon megkivántam. Szép a tálalás is!
Megjegyzés küldése