Mekis almás táska.Receptért köszönet Csiperke-nek Ha ettetek már a mekiben ilyet azért, ha nem akkor annál inkább készítsétek el ezt a remek bundában sült fahéjas almát. Mondanom sem kell,hogy mennyire gazdaságosabban jövünk ki így anyagilag. Mellé egy jó forró puncsot kortyolgatni ,amit szintén házilag tudtok elkészíteni:)) Adventi puncseszencia
Hozzávalók: 25 dkg liszt, 5 ek olvasztott vaj, 10-12 ek víz, 1/2 kk só.
Töltelék: 3 db alma, 1 ek citromlé, 2 ek víz, 1 ek barnacukor, 1 ek étkezési keményítő, 1 dl víz, fahéj, (ízlés szerint) fél vanília rúd kikapart belseje.
Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd folpackba csomagoljuk,és egy 1/2 óra hosszára a hűtőbe tesszük.Addig az almát meghámozzuk,kockára kisebb kockákra vágjuk. Egy edénybe bele tesszük,cukrozzuk, és kis lángon pároljuk egy pár percig, majd a fűszereket is hozzáadjuk. Végül az étkezési keményitöt is hozzá adjuk, ráöntjük az 1 dl vizet, és csak keverünk, kavarunk egyet,kettőt rajta és vesszük is le a tűzről. A tésztánkat kivesszük a hűtőből, 4 részre osztjuk, egyenként téglalappá nyújtjuk, az egyik felét a tésztának , a töltelék negyedével megtöltjük.Majd ráhajtjuk a tészta másik felét és egy villával nyomkodva körbe lezárjuk a tészta széleit. És forró olajban kisütjük őket.
Még melegen porcukorral megszórjuk,és már falatozgathatjuk is ezt a finomságot. Egy gőzölgő puncs kíséretében.Ezek a mennyei illatok, már a közelgő ünnepeket,a karácsonyt idézik fel az emberben.Sok sikert hozzá nektek is:))
4 megjegyzés:
Tetszik ez az almás táska, fincsi lehet. Nekem is olyan karácsonyi hangulatot sugall :-)
Köszi szépen HajniZoli, valóban nagyon finom. És a fahéj illat a vaniliás cukorral keveredve,talán ettől van olyan karácsonyi fillingje :))
Valami más almás. Fincsi lehet! :-))
Már én is régebb óta kinéztem magamnak ezt a finom almást, de még nem jutottam oda, hogy elkészítsem!Kíváncsi vagyok az ízére. Nagyon guszta:))
Megjegyzés küldése