Ígértem az Antwerpeni töltött alma.-posztolásánál,hogy hamarosan hozok mellé egy remek puncsnak való receptet is.
Hát itt is vagyok vele,köszönet notburganak, akinél ráakadtam erre a finomságra. Jön az advent, karácsony,hideg estéken a kandalló mellett egy finom sütemény kíséretében pompás kortyolgatni való ital.Jó a testnek és léleknek egyaránt.
Hozzávalók: 6 db nagy narancs leve, 4 citrom leve, 1/4 l viz, 70 dkg barna cukor, citrom héj,
Fűszerek: darab fahéj + gyömbér, 10-15 szegfűszeg.
Hozzávalókat egy nagy fazékban felforraljuk,1-2 percig főzzük,majd kihűtjük. Hozzáadunk 1/2 liter , 70 % rumot ( nagyon jó minőségűt),majd leszűrjük és üvegekbe töltjük. Teába 2-3 snapszos pohárral löttyintünk belőle.
Gasztró ajándéknak is kiváló ! Készítsétek el nagyon finom,sok sikert hozzá.:))
6 megjegyzés:
Nagyon finom lehet, vajon meddig áll el?
Mónika kamrába téve több hónapig is! Én amit megkezdtem üveggel azt a hűtőben tartom,a többi üveg pedig a kamrában várakozik.:)
Huh, de jó ezt ki fogom próbálni !!!!
Köszönöm a választ, meg csinálom hamarosan:))
Ja .. mennyi rumot kell hozzáadni a hozzávalókhoz?
Mónika 1/2 litert! Köszi,hogy kérdezed,most nézem,hogy ez lemaradt!:))
Megjegyzés küldése