A minőség nem veled született,csak akkor lehetsz a legjobb,ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt. - Gundel Károly...

2012. június 9., szombat

Szezám és lenmagos ropi

Szezámos,  lenmagos ropi.


. Hát mivel egy rendes feleség vagyok,életem párjának az esti Eb-re,hogy ne a körmét rágja,készítettem ezt a kis rágcsát(.Na jó ,és persze magamnak is:) Na, nem mintha odakötözne a fotelhoz a meccs közvetítése de térülök,fordulok,és rá-rá nyúlok Én is.! Recept  illéskrisztől van,némi változtatással.

Hozzávalók: 1 csésze sima liszt, 1/2 csésze kukorica liszt, 1/2 csésze tönköly búza liszt,3 ek rozs liszt, 3/4 csésze viz, 3 ek vaj, 2 kk só,

Elkészítése: A hozzávalókból kemény tésztát gyúrunk, 1/2 órát pihenni hagyjuk.Majd lisztezett felületen,2 mm vastagságúra kinyújtjuk ,kevés olajjal lekenjük a tésztát,magokkal megszórjuk. Nyújtó fával átmegyünk rajta,hogy a magocskák jól belenyomódjanak a tésztába. 2x10cm csikókra vágjuk.Fele tésztából meg hengereket sodortam.Előmelegített sütőben,zsirpapirral bélelt tepsin,180fokon,kb 10percig sütjük.

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Na igen, nálunk is sok a focirajongó:) Nagyon klassz a ropid, a kukoricaliszttől biztos jó ropogós:)

Böbe írta...

Köszönöm!Igen valóban finom ropogós lett.