Sós négyes.
Hát természetesen ez a kis rágcsálni való is az Eb- nézés, közbeni rágcsálásra készítettem.Annyira megörültem mikor ráakadtam illéskrisznél,hogy nagyon!:).Hetekben nyílt nálunk egy új pékség ahol ezt a általam remek csodát készítik.Mindig be kellett térnem,mert nem tudok ellen állni neki,hogy ne vegyek,akár rúd formájában mert úgy is készítik.Igazán nem is tudom miért nem szántam már rá magamat a sütésére előbb is.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1,2 l tej, 4 dkg élesztő, 2 ek cukor, 1 ek só, 1,5 dl olaj.
Sós máz: 3 ek liszt,2 ek só, kevés viz.
Lekenéshez: 1 tojás.
Elkészítése: Az élesztőt kevés cukros langyos tejben futtatni,majd összegyúrjuk,és dagasztjuk.Letakarva,duplájára kelesztjük.Majd lisztezett deszkára borítjuk,két felé vesszük a tésztát,az egyik felét 16 felé vágjuk ezekből készül a négyes.A másik felét 8 felé osztjuk,ezekből rudak készültek nálam. Majd sütőpapirral bélelt,és enyhén olajjal megkent tepsire tesszük,ott is hagyjuk duplájára kelni.Végül felvert tojással lekenjük,és a kikevert sós mázzal, egy kanál segítségével rácsurgatjuk.Előmelegített sütőbe tesszük,180 fokra 25-30 percig sütjük.A sütő aljába egy kis edénybe vizet teszünk.Mikor szép arany barnás szint kapott a tésztánk akkor van készen.
7 megjegyzés:
Nagyon nagyon jól néz ki!!A héten biztosan elkészítem!!!:)
Nekem is tetszik:) Elmentve!
Csodásak lettek! Nagyon ügyes vagy! Nálunk is nagyon szerették, egyből lenyelték! :o) Nagyon guszta!
Nekem is nagy kedvencem, a hétvégi meccsnézésre ki fogom próbálni.
Köszi lányok!Hétvégére,újra teritéken nálunk is:)
Csodásan néznek ki, amolyan add ide, de azonnal :-)) Mentem a receptet, köszönöm szépen.....
Verus köszi szépen:))
Megjegyzés küldése