Mák habos sütemény
Ezt az isteni,fini süteményt,amit Illéskrisz-től hoztam, aki ugyan úgy mint Én,nagy mák rajongó!:)Köszönöm innen is ezt a fantasztikus süti receptet,amit mondanom sem kell,hogy seperc alatt elfogyott.Esélye nem volt a sütis dobozba bekerüljön:)Aki velünk együtt rajongásig van a mákért,annak kötelező ki próbálnia !!:)
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 ráma margarin, 4 tojás sárgája, 2 dl tejföl, 2 ek cukor, 1 mk só,
Töltelék: 4 tojás fehérje, 1 mk ecet, 20 dkg darált mák, 20 dk Porcukkor, 1 citrom reszelt héja.
Elkészítése: A hozzávalókból ,közepesen kemény tésztát gyúrunk .Majd 3-részre osztjuk,fóliába csomagolva,2-3 órára a hűtőbe tesszük. Ez után egyenként 2-3 mm lappá nyújtani,megkenjük olvasztott zsírral.Majd szorosan feltekerjük, 3 db-ra vágjuk,így lesz összesen 9 db tészta roládunk. Vissza tesszük a hűtőbe,míg a töltelék készül. Fehérje habnak felverve,félidőben a cukrot és az ecetet hozzá adjuk,majd lazán beleforgatjuk a mákot. A tészta hengereket 10x25 cm csíkká nyújtjuk majd 2 kanál tölteléket kenünk rá,és feltekerjük,5-6 cm darabokra vágjuk. Előmelegített sütőben 200 fokon ,10-15 percig sütjük.
4 megjegyzés:
Böbe ez szuper sütemény lehet:) Amiben mák van az nekem jöhet:)
Nyammm! Valóban isteni szuper!:)finom,Én is igy vagyok vele,amiben mák van az jöhet:)
Névtelen! elirás korrigálva!:)
Megjegyzés küldése