Cukkini szezon van, szeretjük is nagyon! Rengeteg felhasználási módja van ennek az isteni zöldségnek, élek is ezzel a lehetőséggel rendesen , aminek csak a fantáziám tud határt szabni -:)) Most ragu formájában került terítékre nálunk.
Hozzávalók: 50 dkg óriás kagylótészta, 4 db közepes méretű cukkini apró kockákra vágva, , 2 fej közepes vöröshagyma kockára aprítva, 3 gerezd fokhagyma összenyomva, 1 csilipaprika aprítva, , 8 db paradicsom hámozva kis kockákra vágva, 1 marék bazsalikom levél aprítva, 1 kk oregánó, só, bors, olívaolaj, Házi ketchup, és egy pár kanál POMODORE (paradicsom szósz.)
A tésztát forrásban lévő sós vízben, al dente-re főzzük,( fog keményre) . Raguhoz: egy nagy serpenyőben olívaolajat felhevítünk, hozzáadjuk a a hagymát, fokhagymát, kb 5 percig dinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomkockát, csilit, és 2-3 ek paradicsomszószt. Főzzük kb 5 percig, végül hozzáadjuk a cukkinit, és a többi fűszert is, ha kell egy kis vizet öntünk alá, kis lángon kb 20 perc alatt készre főzzük. A leszűrt tésztát, enyhén olívaolajjal meglocsoljuk, kézzel finoman összeforgatjuk, hogy mindenhol érje.Majd a kész raguval egyenként megtöltjük a tésztakagylókat. Tálalásnál, darabolt ,Toscan száritott paradicsom és bazsalikommal szórjuk meg a tetejét. Külön tálkában kínálunk házi ketchupot hozzá, ízlés szerint nyakon, vagy alá öntve .
És ha valaki még fokozni szeretné a kulináris élvezetet , reszelt parmezánit szórhat a tetejére.
1 megjegyzés:
Imádnivaló:) Nekem is van még cukkinim:) Ezt a kagylótésztát nem próbáltam még, de olyan csábító:)
Megjegyzés küldése